Om företaget

Några korta fakta om Pålab

Stommen i Pålabs verksamhet är vår kompletta organisation som möjliggör helhetslösningar inom grundläggning. I dagsläget omsätter företaget cirka 250 miljoner kronor och har ungefär 60 anställda. Du finner vårt kontor i Kungälv norr om Göteborg och vi har även en filial i Enköping, där vi når Mälardalen och Stockholm med omkringliggande orter på effektivt sätt.

Pålab är ett helsvenskt företag som varit verksamt i branschen sedan 2003 och som idag ingår i koncernen Nordisk Bergteknik.
Vi har en fullständig organisation med både maskiner och personal som löser små som stora uppdrag och är specialiserade inom pålning, spontning och grundförstärkning över hela Norden.
Utöver detta erbjuder vi också tjänster och utrustning för grundvattensänkning, jordspikning, förstärkningsarbeten och Sjöentreprenader.
Genom samarbete inom Nordisk Bergteknik så kan vi leverera kompletta lösningar för avancerad grundläggning.

I Kungälv arbetar cirka 20 tjänstemän, inklusive Björn Peterson och Christian Nilverius som en gång har startat företaget. Övriga medarbetare är mobila i olika projekt ute hos våra uppdragsgivare runt om i landet.

Pålabs filial strax utanför Stockholm, Enköping gör oss lokalt förankrade på flera orter kring Stockholm, Mälardalen och Uppsala. Vi agerar lokalt men har också en trygghet med stöd från huvudkontoret och delaktighet i koncernen, Nordisk Bergteknik. Pålabs huvudkontor ligger i Kungälv utanför Göteborg, men självklart åtar vi oss uppdrag över hela Sverige! Vi har förutom i Västra Götalands län arbeten runtom i landet, tex i Gävleborgs-, Jönköpings-, Skåne-, Stockholms -, Södermanlands- och Uppsala län.

KartaFrån filialen Stockholm, Mälardalen, Uppsala utgår våra Stockholmsbaserade arbetsledare och i ryggen har de en flexibel organisation med rätt kapacitet, kompetens och de maskiner som behövs för små och stora uppdrag.

Pålab finns där du är, kontakta oss om du behöver hjälp med grundläggning.

Vår spetskompetens inom grundläggning gör att vi arbetar över hela landet och ibland även tar specifika uppdrag på den internationella marknaden.