Om företaget

Några korta fakta om Pålab

Stommen i Pålabs verksamhet är vår kompletta organisation som möjliggör helhetslösningar inom grundläggning. I dagsläget omsätter företaget cirka 250 miljoner kronor och har ungefär 55 anställda. Du finner vårt kontor i Kungälv norr om Göteborg och vi har även en filial i Enköping, där vi når Mälardalen och Stockholm med omkringliggande orter på effektivt sätt.

Pålab är ett helsvenskt företag som grundades 2003. Sedan dess har vi sakta men säkert vuxit oss större. I dag har vi en fullständig organisation med både maskiner och personal som löser små som stora uppdrag inom bland annat pålning, spontning och grundförstärkning.

I Kungälv arbetar cirka 20 tjänstemän, inklusive Björn Peterson och Christian Nilverius som en gång har startat företaget. Övriga medarbetare är mobila i olika projekt ute hos våra uppdragsgivare runt om i landet.

Pålabs filial strax utanför Stockholm, Enköping gör oss lokalt förankrade på flera orter kring Stockholm, Mälardalen och Uppsala. Vi agerar lokalt men har också en trygghet med stöd från huvudkontoret och delaktighet i koncernen, Nordisk Bergteknik. Pålabs huvudkontor ligger i Kungälv utanför Göteborg, men självklart åtar vi oss uppdrag över hela Sverige! Vi har förutom i Västra Götalands län arbeten runtom i landet, tex i Gävleborgs-, Jönköpings-, Skåne-, Stockholms -, Södermanlands- och Uppsala län.

KartaFrån filialen Stockholm, Mälardalen, Uppsala utgår våra Stockholmsbaserade arbetsledare och i ryggen har de en flexibel organisation med rätt kapacitet, kompetens och de maskiner som behövs för små och stora uppdrag. Vi är specialiserade inom Pålning, Grundförstärkning och Spontning och erbjuder också tjänster och utrustning för grundvattensänkning, jordspikning och förstärkningsarbeten.

Pålab finns där du är, kontakta oss om du behöver hjälp med grundläggning.

Vår spetskompetens inom grundläggning gör att vi arbetar över hela landet och ibland även tar specifika uppdrag på den internationella marknaden.