Betongpålar

Betongpålar

Betongpålar är vår mest förekommande påltyp då de erbjuder en bra, men framförallt kostnadseffektiv lösning om geotekniska förutsättningar är fördelaktiga. Betongpålar kommer prefabricerade, vilket innebär att de gjuts i fabrik och levereras förutbestämda längder. Gjutningen sker enligt en fyrkantsprofil och är oftast armerad i respektive hörn, men den kan även vara spiral-armerad.

Pålab arbetar med samtliga standardiserade betongpålar som SP1, SP2, och SP3, och vår maskinpark klarar både stöd- och kohesionspålning med betong som bas. Som komplement till kohesionspålning kan även träpålar användas. Eftersom betongpålar är prefabricerade, innebär det att de pålar som gjuts i fabrik behövs skarvas och därmed kan de inte tillhandahålla samma typ av dragkapacitet som t.ex. stålkärnepålar. Däremot så är betongpålar ytterst pålitliga i dess kapacitet sett till tryckkraft. Vi verifierar bärförmågan hos våra betongpålar genom stötvågsmätning, eller dynamisk provbelastning som det också kallas.

Illustration av pålning Läs mer i broschyren om Pålab
Läs mer i broschyren om Pålab

Offertförfrågan

Övriga ärenden

Varmt välkommen att kontakta oss om du önskar få offert på något eller några av våra arbetsområden. Det är obligatoriskt att du kompletterar din ansökan med en beskrivning av projektet, konstruktionshandlingar samt geoteknikhandlingar i lämpliga filformat (PDF, Excel och Word). Du är också varmt välkommen att maila information och underlag direkt till offert@palab.eu (t.ex. om du ska bifoga tyngre filer).

Undrar du fortfarande något om oss, om våra tjänster eller något annat? Kontakta oss i formuläret nedan så återkommer så snart vi har möjlighet. Gäller det en förfrågan om offert så ber vi dig istället att använda vårt särskilda formulär för offertförfrågningar.

Observera att fält markerade med “*“ är obligatoriska.
Observera att fält markerade med “*“ är obligatoriska.