Stålkärnepålar

Stålkärnepålar

Stålkärnepålar är den påltyp som föredras vid högt koncentrerade laster på liten yta, som till exempel brofundament. Så när lasten stiger och kraven på liten omgivningspåverkan är extra höga, har vi på Pålab kunskap och utrustning för att installera stålkärnepålar av alla typer. Den här lösningen är generellt sett mer kostsam men klarar också de allra högsta kraven.

Stålkärnepålar är konstruerade på det vis att ett stålrör borras ner till berg, där borrningen sedan fortskrider utan stålrör för att skapa ett hål i berget. Sedan förs stålkärnan ner i detta hål, och blir därmed den dimensionerande kroppen för att ta hela lasten. Efter det så fylls övrigt tvärsnitt i hålet med cement, för att skydda stålkärnan från korrosion, samt att sidstabilisera densamma. Ytterligare fördelar med stålkärnepålar är att de klarar såväl tryck- som draglaster. Vi verifierar bärförmågan hos våra stålkärnepålar genom stötvågsmätning, eller dynamisk provbelastning som det också kallas.

Illustration av pålning
Läs mer i broschyren om Pålab

Offertförfrågan

Övriga ärenden

Varmt välkommen att kontakta oss om du önskar få offert på något eller några av våra arbetsområden. Det är obligatoriskt att du kompletterar din ansökan med en beskrivning av projektet, konstruktionshandlingar samt geoteknikhandlingar i lämpliga filformat (PDF, Excel och Word). Du är också varmt välkommen att maila information och underlag direkt till offert@palab.eu (t.ex. om du ska bifoga tyngre filer).

Undrar du fortfarande något om oss, om våra tjänster eller något annat? Kontakta oss i formuläret nedan så återkommer så snart vi har möjlighet. Gäller det en förfrågan om offert så ber vi dig istället att använda vårt särskilda formulär för offertförfrågningar.

Observera att fält markerade med “*“ är obligatoriska.
Observera att fält markerade med “*“ är obligatoriska.